Scratch Educator Meetup – Espai de coneixement

Propòsit del projecte

Scratch és, probablement, un dels programaris de codi lliure més coneguts arreu del món en el foment del pensament computacional i la creativitat en l’educació, involucrant a docents i comunitats d’arreu per un ús creatiu i col·laboratiu de la programació en els entorns educatius. 

Sota aquesta premisa, neixen els moviments d’Scratch Educator Meetups: espais de reflexió, debat i coneixement entre docents i persones interessades en el foment de la programació creativa a l’aula, promoguts pel mateix MIT.

En particular, l’Scratch Edmeetup Barcelona, vol promoure la inclusió del pensament computacional i la programació com a eines de foment de la creativitat i l’equitat a totes les infants de Catalunya. Amb aquesta premissa, fomenten espais per compartir entre iguals reflexions, dubtes, eines i estratègies per incorporar la innovació i la programació a l’aula.

Impulsors

Scratch Foundation
Scratch Educator Meetups

Descripció del projecte

L’Scratch Edmeetup és un projecte coordinat i promogut per i per a docents: iniciatives que neixen des de l’aula i que volen estendre’s a la resta de centres del territori des d’un espai de proximitat, on el cara a cara entre docents es fa imprescindible. Aquest projecte funciona quasi com un acompanyament o mentoria “entre docents”, en el qual, aquells més avesats poden dir-hi la seva i tutoritzar els qui tot just s’aventuren o comencen a incorporar tendències tecnològiques, ja sigui forçats pels nous canvis curriculars, o bé per voluntat pròpia. 

Addicionalment, l’Scratch Edmeetup BCN s’organitza en format Edcamp, on cada participant proposa la temàtica de la qual es vol parlar el mateix dia de la trobada, oferint a tots els participants la possibilitat d’indagar plegades en allò que els inquieta, els preocupa o els motiva, buscant trobar plegades les millors pràctiques o solucions per aplicar a l’aula.

XXSS

Participa

    Accepto que es tractin les meves dades per atendre la sol·licitud d'informació*Accepto que es tractin les meves dades per rebre el butlletí (opcional)

    Missatge enviat correctament.
    Hem enviat una còpia al correu electrònic que ens has facilitat
    Et respondrem tant aviat com sigui possible
    ';