Escornabot – Projecte de codi obert

Propòsit del projecte

L’any 2012 un grup de professors gallecs va voler impulsar un robot educatiu a cost reduït per fer-lo accessible al màxim nombre d’aules de la seva zona i que, a més, fos de fàcil creació i personalització. D’aquest somni, va néixer la comunitat i el projecte del robot Escornabot

És un projecte 100% de codi obert (programari i equip), amb l’objectiu d’apropar la robòtica i la programació a les aules. El fet de ser un projecte obert permet a qualsevol persona fer-hi les contribucions i aportacions que cregui oportunes per tal que el disseny i programació del robot s’adapti a les necessitats i funcionalitats que requereix el seu context.

El robot bàsic es pot programar amb botons per executar seqüències de moviments, a partir d’aquí la personalització de cada robot forma part del propòsit de la comunitat: personalització dels equips com a part del procés d’aprenentatge, democratització del coneixement, i compartir amb la resta de membres de la comunitat els aprenentatges i dissenys adquirits.

Impulsors

Escornabot

Descripció del projecte

Escornabot és un exemple clar de com la tecnologia pot estar al servei de la comunitat, des de la seva governança i creació, fins a l’usuari final. En aquest sentit, el grup impulsor posa a disposició de qualsevol professora interessada la creació del seu propi Escornabot (facilitant-ne tota la documentació i elements que requereix per a la seva construcció i assemblatge mitjançant proveïdors externs), com la possibilitat de demanar, en préstec, els Escornabots viatgers. Aquests, han estat muntats per altres membres de la comunitat a disposició d’aquelles docents menys avesades i que veuen en el projecte una possibilitat d’introduir el pensament computacional i la robòtica a l’aula. 

La Comunitat d’Escornabot conta, actualment, amb quasi cinc-cents membres organitzats que busca arribar al màxim nombre de centres educatius per introduir la robòtica a l’aula, fomentant l’ús de solucions tecnològiques de codi obert, preu reduït i amb gran quantitat de contingut d’aula accessible.

XXSS

Participa

    Accepto que es tractin les meves dades per atendre la sol·licitud d'informació*Accepto que es tractin les meves dades per rebre el butlletí (opcional)

    Missatge enviat correctament.
    Hem enviat una còpia al correu electrònic que ens has facilitat
    Et respondrem tant aviat com sigui possible
    ';