Impacte digital amb Technovation Girls

Propòsit del projecte

Technovation Girls Catalonia és un concurs internacional de tecnologia i emprenedoria que cada any convida a nenes i adolescents entre 8-18 anys a crear una aplicació mòbil com a solució tecnològica a un problema social. Les joves utilitzen la tecnologia com a mitjà per a aportar solucions a l’assetjament escolar, la sostenibilitat, la cura de les persones majors, entre d’altres. El procés d’ensenyament-aprenentatge de les més joves estarà acompanyat i guiat per una persona mentora (dones i homes​).

Technovation va néixer d’una idea de la seva actual CEO, Tara Chklovski, on es va adonar de com poques dones i persones de color hi havia a la seva classe d’enginyeria a la universitat. Decidida a canviar això va deixar l’escola i va començar la seva tasca a Technovation per arribar a joves i emocionar-les pel tema de la ciència, la tecnologia i la innovació.

Des d’una mirada comunitària i connectada, les activitats es donen a biblioteques, escoles, universitats i també en formats híbrids. 

Des del projecte s’ofereix acompanyament continu, accés a una comunitat de mentores, formació en tecnologies avançades i sessions d’orientació personal.

Impulsors

Espiral educació i tecnologia

Descripció del projecte

Una de les cares de la bretxa digital és la del gènere. Tot i que les noies disposen d’un accés similar a les tecnologies, sabem que les grans desigualtats es donen en les identitats, expectatives i autoconcepte en la relació amb les tecnologies. 

Les mentores de Technovation Girls Catalonia esdevenen un vincle que enriqueix el capital social de les nenes participants. I alhora, són una figura aspiracional en sectors punters com l’audiovisual, l’emprenedoria digital o les STEAM. 

El projecte apropa la comunitat de noies joves a trobar solucions a problemes reals a través de l’impacte digital. Això permet que des del programa es fomenti el pensament crític envers problemàtiques socials punyents. Empoderant les noies a resoldre-les. 

Participar en el programa és completament gratuït, i tothom és benvingut per a construir entre totes un món millor amb el suport de les tecnologies.

Participa

    Accepto que es tractin les meves dades per atendre la sol·licitud d'informació*Accepto que es tractin les meves dades per rebre el butlletí (opcional)

    Missatge enviat correctament.
    Hem enviat una còpia al correu electrònic que ens has facilitat
    Et respondrem tant aviat com sigui possible
    ';