Programació amb Scratch Jr BCN Tàctil

Propòsit del projecte

A l’any 2022, Scratch (llenguatge de programació visual pel foment del pensament computacional en educació – dissenyat pel MIT, Massachussets Institute of Technology) va arribar als cent milions d’usuaris arreu del món, convertint-se així en el llenguatge de programació educatiu més emprat del món. Però és aquest llenguatge una oportunitat d’aprenentatge 100% equitativa?

Scratch Jr. Tactile apropa la programació i el pensament computacional a tots els infants, siguin quines siguin les seves diferències, capacitats i condicions econòmiques o socials. 

El projecte es compon d’un material educatiu tangible, de baix cost, i concebut des del seu disseny per ser utilitzat amb infants amb tota mena de capacitats i condicions, fet pel qual s’ha involucrat en el seu disseny a escoles i col·lectius de tota mena (centres d’educació especial i grups d’infants invidents o amb visió reduïda, entre d’altres).

Impulsors

Scratch Jr
Sistema THEAD

Descripció del projecte

Scratch Jr. Tactile posa a l’abast de qualsevol infant la possibilitat d’aprendre i practicar el pensament computacional (en format desendollat), independentment de la seva situació socioeconòmica i capacitats. L’accés generalitzat a les tecnologies i punts de connectivitat a internet podrien donar la sensació que l’educació està garantida per a tots els col·lectius, però no és així. En aquest sentit, Scratch Jr. Tactile ajuda a garantir l’educació de qualitat i promoure oportunitats d’aprenentatge permanent per a tots, tal com cita l’ODS 4

Altrament, ofereix els continguts de les guies i recursos en format obert, dissenyats en diferents materials cadascun d’ells adaptats a les necessitats de l’alumnat, i sempre en formats de cost reduït. D’aquesta manera, fa accessible que qualsevol docent, activista o persona implicada pugui treballar el pensament computacional desendollat adequat a la seva realitat i context.

 

Participa

    Accepto que es tractin les meves dades per atendre la sol·licitud d'informació*Accepto que es tractin les meves dades per rebre el butlletí (opcional)

    Missatge enviat correctament.
    Hem enviat una còpia al correu electrònic que ens has facilitat
    Et respondrem tant aviat com sigui possible
    ';