CLAB – Circularitat com alternativa real

Propòsit del projecte

Els models d’economia lineal tradicional (obtenció → fabricació → eliminació → obtenció…) no són viables si volem garantir un futur sostenible i desitjable. La circularitat és una alternativa real i a l’abast per a fer front a aquest repte. 

El projecte Clab posa a disposició de tota la comunitat educativa casos d’èxit inspiradors, guies i orientacions pràctiques, promovent la democratització del coneixement sobre la temàtica maker vinculada a la circularitat. El projecte ofereix guies a la comunitat docent per incorporar la circularitat a les aules des d’una perspectiva sostenible alineada amb els valors presents als ODS. Les guies permeten una primera inclusió de processos d’innovació a l’aula alineats amb els valors de la cultura maker, sense necessitat de disposar de grans recursos ni infraestructura. 

La Fundació Bofill impulsa el projecte Clab conjuntament amb IAAC, Abacus cooperativa, Anthesis Lavola, Esteam education i Kid’s Cluster.

Impulsors

IAAC
Anthesis Lavola
Fundació Bofill
eSteam
Kid's Cluster

Descripció del projecte

El projecte CLAB posa de manifest la importància de la governança de la ciutadania mitjançant l’ús de la tecnologia, les dades i la creació de solucions pròpies a reptes reals del seu entorn, fent aquestes solucions i coneixement accessible a totes les persones, docents i comunitat educativa. A més, això atén a la necessitat d’aflorar l’esperit emprenedor en els joves, fent-los creadors de solucions als reptes de les comunitats que els envolten, en aquest cas fent ús d’una tecnologia sostenible com a innovació d’aquestes solucions, una de les missions dels ODS.

La tecnologia que es fa servir al projecte, ha estat concebuda en termes de circularitat, sostenibilitat i democratització de la innovació i el coneixement. Això permet als docents que s’inicien en la cultura maker com un primer pas a la innovació docent orientar-los i, al mateix temps, dotar de recursos i continguts a aquells més avesats en usos avançats de la tecnologia a fer-ho de manera més responsable amb el medi ambient.

Finalment, el projecte CLAB posa de manifest l’aprofitament dels recursos disponibles a l’entorn quotidià dels centres educatius, fet que permet augmentar la creativitat i la innovació en processos educatius, i estableix una vinculació estreta amb la comunitat per aprofitar oportunitats col·laboratives i d’intercanvi de coneixement.

Participa

    Accepto que es tractin les meves dades per atendre la sol·licitud d'informació*Accepto que es tractin les meves dades per rebre el butlletí (opcional)

    Missatge enviat correctament.
    Hem enviat una còpia al correu electrònic que ens has facilitat
    Et respondrem tant aviat com sigui possible
    ';