Talent Maker

Propòsit del projecte

El projecte Talent Maker ajuda a escoles en entorns desafavorits a repensar les seves propostes d’aprenentatge amb el suport d’eines i tecnologies de la cultura maker. Sovint, la infància en situació de vulnerabilitat no disposa de dispositius adients o connectivitat. I sobretot, està mancada d’acompanyament amb referents educatius que dominin aquestes eines. 

L’objectiu és desenvolupar una nova metodologia, un catàleg en línia de càpsules digitals, una guia per al professorat i un sistema participatiu perquè el professorat creï i comparteixi les seves pròpies activitats d’aprenentatge. 

L’esperit metodològic del projecte és l’aprenentatge actiu i creatiu a través d’activitats que els mateixos nens trien, aprofitant els talents dels docents de l’escola, i utilitzant aquests talents com a pilars motivadors. 

Les activitats dissenyades, vinculades a la nova metodologia proposada, es provaran primer a les escoles col·laboradores, adaptades als diferents contextos dels països europeus participants (Espanya, Grècia i Romania), i alguns dels seus professors seran formats per convertir-se en formadors, i així, en una fase posterior, seran els encarregats de portar aquestes metodologies a altres escoles.

Impulsors

UdiGitalEdu

Descripció del projecte

El projecte Talent Maker es basa en la idea d’aprendre fent, posant al centre l’autonomia i la curiositat de cada infant. Aquesta proposta educativa és especialment interessant en entorns d’alta vulnerabilitat, ja que: esdevé un factor afegit de motivació per la comunitat educativa, vincula el centre amb l’entorn augmentant el seu capital social i prestigi i sobretot, empodera els infants perquè siguin els protagonistes dels seus itineraris d’aprenentatge. 

Participa

    Accepto que es tractin les meves dades per atendre la sol·licitud d'informació*Accepto que es tractin les meves dades per rebre el butlletí (opcional)

    Missatge enviat correctament.
    Hem enviat una còpia al correu electrònic que ens has facilitat
    Et respondrem tant aviat com sigui possible
    ';