Codisseny d’eines tecnològiques de Cos4Cloud

Propòsit del projecte

Cos4Cloud apunta a resoldre un dels reptes més grans de la ciència i la divulgació ciutadana comunitària (altrament anomenats observatoris): la quantitat i la qualitat de la recollida de les dades amb les quals n’alimenten les seves recerques, fet que, en algunes ocasions, pot fer perillar la viabilitat d’aquests moviments i pot empobrir el resultat de les seves denúncies. 

En aquesta línia, Cos4Cloud, impulsa el codisseny d’un seguit d’eines tecnològiques per millorar la tasca dels observatoris, per ajudar-los a mantenir i potenciar la quantitat i la qualitat de les seves recerques, ajudant així a garantir la seva viabilitat a llarg termini i maximitzant el resultat i la incidència de les seves proclames.

Impulsors

Science for Change

Descripció del projecte

Disposar d’eines tecnològiques avançades i al servei de moviments ciutadans permet als seus agents empoderar-se, augmentar-ne les expectatives. Implícitament, això n’augmentarà el seu impacte, democratitzant el coneixement, obrint noves vies de denúncia ciutadana.

Cos4Cloud facilita el treball en xarxa i els processos de gestió del coneixement entre organitzacions, persones i iniciatives que treballen en observatoris ciutadans, fet que els ajuda a donar una veu més ampla a les seves investigacions, buscant que el seu impacte vagi més enllà del seu àmbit. A l’àmbit educatiu, a Cos4Cloud s’han testejat diverses eines que, entre d’altres, faciliten l’anàlisi i interpretació de dades generades pel mateix alumnat en diferents observatoris ciutadans. Tot promovent l’alfabetització en dades i el pensament crític, curós i creatiu per aportar solucions a reptes socio-ambientals. 

Altrament, els observatoris que fan ús de Cos4Cloud poden integrar la ciència ciutadana al núvol europeu de ciència oberta per posar-lo a disposició de tota la comunitat científica. D’aquesta manera poden seguir els principis ètics per la recollida de dades (trobables, accessibles, interoperables i reutilitzables), aprofitant al màxim les dades disponibles de la ciència ciutadana.

Cos4Cloud ja s’ha acabat, però Science for Change, soci del projecte i creador dels tallers educatius d’alfabetització en dades, continua impartint aquestes activitats.

Participa

    Accepto que es tractin les meves dades per atendre la sol·licitud d'informació*Accepto que es tractin les meves dades per rebre el butlletí (opcional)

    Missatge enviat correctament.
    Hem enviat una còpia al correu electrònic que ens has facilitat
    Et respondrem tant aviat com sigui possible
    ';