Tecnologies ètiques de Plataforma ESS

Propòsit del projecte

PlataformESS va ser creada per oferir una alternativa a l’augment descontrolat d’emmagatzematge de dades personals derivada de l’ús generalitzat d’eines digitals, mitjançant la creació i distribució d’eines digitals de codi obert i al servei de l’economia social i solidària. Això permet compartir recursos, projectes i coneixements d’una manera col·laborativa i construir una sobirania tecnològica i digital independent de les plataformes capitalistes. 

Ha estat l’augment de la digitalització en l’àmbit personal, laboral i educatiu el que ha permès a les grans empreses de programari i aplicacions privades ampliar el seu control i extreure informació dels usuaris de manera massiva.

Impulsors

PlataformESS
Kult
La Fede.cat
Xes
Smac!

Descripció del projecte

PlataformESS centra en el desenvolupament i promoció de tecnologies ètiques, de codi obert i socialment responsables. Aquest projecte busca canviar el paradigma tecnològic actual, dominat per les grans empreses de telecomunicacions i proveïdores de continguts del capitalisme de plataforma.

En comptes d’això, PlataformESS utilitza la tecnologia per resoldre problemes socials i comunitaris, i centra el seu desplegament d’infraestructures i serveis en les necessitats i interessos de les comunitats de l’economia social i solidària, la cultura transformadora i la justícia global.

Participa

    Accepto que es tractin les meves dades per atendre la sol·licitud d'informació*Accepto que es tractin les meves dades per rebre el butlletí (opcional)

    Missatge enviat correctament.
    Hem enviat una còpia al correu electrònic que ens has facilitat
    Et respondrem tant aviat com sigui possible
    ';