Enfrontant la realitat de les dades amb Data Values Project

Propòsit del projecte

El projecte Data Values és un moviment global per desafiar les estructures de poder en les dades per garantir que totes les persones comparteixin els beneficis de la seva recollida i del seu ús de manera equitativa, igualitària i social.

La informació ha sigut, des de sempre, un poder a l’abast de les elits de la nostra societat que les ha ajudat a moure masses i civilitzacions. Mentre la societat s’enfronta a reptes existencials, no utilitza les millors dades disponibles per abordar els pitjors problemes. Les dades han de ser emprades per tothom, i fer-les servir de manera adequada és un esforç polític, social i tècnic que ens correspon i ens interpel·la per igual.

L’objectiu de Data Values és aconseguir l’acció de les organitzacions civils per fer canvis positius en la manera com es financen, es dissenyen, es gestionen i es fan servir les dades, per crear un canvi enriquidor.

Impulsors

The Data Values Project
Global Partnership for Sustainable Development Data

Descripció del projecte

Data Values Project pretén trencar amb les barreres i les desigualtats arrelades que dificulten el potencial de les dades, alliberant-les dels biaixos actuals, i així, crear un futur dataficat just i beneficiós per a tothom de manera igualitària. El projecte considera que les dades i la tecnologia poden fer-se servir per millorar substancialment les vides de les persones de qui són recollides, si aquestes es fan servir amb aquesta finalitat. 

Així doncs, Data Values Project busca democratitzar i equiparar les dades a tots els nivells, alliberant-les d’estereotips, fent-les útils per a la ciutadania i els interessos generals. Per altra banda, ofereixen espais per a la reflexió de què tots els líders polítics han d’invertir en l’enfortiment de les cultures d’ús i reutilització de les dades.

Participa

    Accepto que es tractin les meves dades per atendre la sol·licitud d'informació*Accepto que es tractin les meves dades per rebre el butlletí (opcional)

    Missatge enviat correctament.
    Hem enviat una còpia al correu electrònic que ens has facilitat
    Et respondrem tant aviat com sigui possible
    ';