My School Records

Propòsit del projecte

El govern del Regne Unit recopila una gran quantitat de dades dels alumnes que cursen els estudis infantils, primaris i secundaris al país. Aquestes dades van des de dades censals fins a informació acadèmica i d’aprenentatges. La informació és recopilada, emmagatzemada i mai s’esborra. Degut a aquest fet, es produeix un etiquetatge que pot generar biaixos i reproduir estereotips que, a més a més, romanen durant tota la vida.

La problemàtica derivada d’aquests censos escolars és la manca de protecció de les dades; i és que el Departament d’Educació del Regne Unit ha lliurat dades personals confidencials i d’identificació a periodistes, empreses, organitzacions benèfiques, grups d’experts, acadèmics i altres tercers.

My School Records és una crida a l’acció de la plataforma Defend Digital Me amb dues propostes: d’una banda, convida les persones a escriure un correu electrònic als seus parlamentaris locals per demanar-los que defensin els drets dels infants i les famílies, i posin fi a l’explotació comercial de les dades educatives. D’altra banda, anima les persones a sol·licitar al Departament d’Educació que els enviï les dades recopilades sobre elles, així com informació detallada sobre qui ha rebut aquestes dades i de quina manera s’han utilitzat

Impulsors

Defend Digital Me

Descripció del projecte

La sobirania sobre les pròpies dades és fonamental per a promoure l’equitat digital. Quan les persones tenen control i propietat sobre la informació que generen, s’enforteix la seva capacitat per a prendre decisions informades.

My School Records denuncia una situació de vulneració del dret a la seguretat digital a través de la seva crida a l’acció, que empodera a la població a prendre acció en la defensa de la seva privacitat. A la seva plataforma online es posa a l’abast de tothom tant la possibilitat de denunciar aquesta situació als parlamentaris com el poder demanar les dades pròpies al Departament d’Educació del Regne Unit. En tots dos casos, s’ofereix una facilitació del procés d’acció mitjançant explicacions detallades sobre com realitzar cada un dels passos necessaris.

Participa

    Accepto que es tractin les meves dades per atendre la sol·licitud d'informació*Accepto que es tractin les meves dades per rebre el butlletí (opcional)

    Missatge enviat correctament.
    Hem enviat una còpia al correu electrònic que ens has facilitat
    Et respondrem tant aviat com sigui possible
    ';