Desafiar les estructures amb Data Control Wars

Propòsit del projecte

Data Control Wars és un joc de rol dirigit a joves a partir dels 12 anys. L’objectiu és reflexionar sobre les dades, la privacitat i els possibles riscos vinculats a la digitalització i les plataformes. L’eina s’emmarca en el projecte Drets.exe, que té l’objectiu de generar debat entre el jovent al voltant dels drets digitals entesos com a drets fonamentals de la ciutadania, i oferir eines a la comunitat educativa.

Quin rol representes en aquesta batalla per les dades o quines estratègies s’apliquen per aconseguir el seu control són algunes de les reflexions que suscita el joc col·laboratiu, que proposa a les persones participants que s’imaginin col·lectivament un futur tecnològic situat en tres anys diferents: el 2023, el 2037 i el 2055

Impulsors

DECODE
Coletic
Eticas Foundation
DIMMONS
Tecnopolítica

Descripció del projecte

La digitalització educativa accelerada, poc crítica i centrada en les màquines, ha deixat de costat les reflexions al voltant de les dades. Sabem, que les plataformes que fem servir capturen, emmagatzemen i sovint mercadegen amb les dades dels infants, adolescents i joves. El primer pas per a fer front a aquest repte és prendre consciència. Gràcies a Data Control Wars és més fàcil provocar espais crítics amb els joves. Massa sovint ens aproximem a aquestes temàtiques des del judici, la mirada adulta i la por. Treballar des d’una estratègia ludificada fa que no només sigui més divertit, sinó que la motivació i l’adhesió dels joves augmenta. Juguem?

Participa

    Accepto que es tractin les meves dades per atendre la sol·licitud d'informació*Accepto que es tractin les meves dades per rebre el butlletí (opcional)

    Missatge enviat correctament.
    Hem enviat una còpia al correu electrònic que ens has facilitat
    Et respondrem tant aviat com sigui possible
    ';