Digital Wellbeing – Hàbits saludables de les TIC

Propòsit del projecte

Darrerament, el procés de digitalització educativa s’ha accelerat, sense regressió possible que pugui treure la digitalització de les aules. Les institucions escolars d’Europa tenen una gran influència a l’hora de dotar a l’alumnat d’eines que els facin aconseguir l’èxit en la gestió de la seva vida connectada, com a mitjà per garantir el seu benestar personal i evitar-ne els riscos relacionats. 

Digital Wellbeing té com a objectiu dotar al personal docent de bones pràctiques per promoure el benestar digital a les escoles entre les seves estudiants. Per tant, la finalitat d’aquest projecte és ajudar a la comunitat educativa i els centres educatius a millorar el benestar digital a través de la promoció d’hàbits saludables en l’ús de les TIC.

Aquest projecte ofereix eines i recursos per ajudar a les escoles a desenvolupar una política digital interna de centre, així com formar a l’alumnat, al personal docent i a les famílies en els conceptes relacionats amb el benestar digital. Aquestes guies permeten als docents generar consciència i bons hàbits al voltant de la presència de les seves estudiants i de com aquestes es relacionen a la xarxa amb la seva comunitat.

Impulsors

Co-funded by the Erasmus Programme of the EU
Digital Wellbeing @School

Descripció del projecte

La nostra presència continuada i constant a les xarxes és també un espai de desigualtats i possibles riscos associats: pressions de grup, ciberassetjament, exposició pública i addiccions a les xarxes socials, en són només alguns exemples. En aquesta línia, Digital Wellbeing capacita al professorat en l’ús segur de la tecnologia educativa. Això els permet planificar activitats específiques i transversals per al desenvolupament de les competències de benestar digital entre els estudiants que els faciliten la creació de llurs imatges personals en línia.

Altrament, Digital Wellbeing promou la col·laboració entre escoles europees per compartir les millors pràctiques en matèria de benestar digital. Fent partícips aquestes escoles, fomenta una educació global i permet espais d’interrelació i generació de xarxes internacionals per a compartir experiències entorn de l’ús i el benestar digital entre diferents comunitats d’aprenentatge.

XXSS

Participa

    Accepto que es tractin les meves dades per atendre la sol·licitud d'informació*Accepto que es tractin les meves dades per rebre el butlletí (opcional)

    Missatge enviat correctament.
    Hem enviat una còpia al correu electrònic que ens has facilitat
    Et respondrem tant aviat com sigui possible
    ';