Connected Lib – De biblioteques a referents digitals

Propòsit del projecte

L’objectiu de ConnectedLib és aportar oportunitats d’educació contínua al personal bibliotecari sobre com integrar els principis de l’aprenentatge en xarxa als programes juvenils oferts als seus espais. El projecte ha creat un kit d’eines perquè els bibliotecaris incorporin els mitjans digitals a la seva tasca professional amb els joves, on promoure les connexions entre els diferents contextos d’aprenentatge als quals es veuen empesos.

Les biblioteques són molt més que espais físics on emmagatzemar llibres, són espais on trobar recursos informacionals, físics i virtuals, per llegir, promoure drets culturals i, per descomptat, adquirir nous coneixements. En aquest sentit, l’era digital és un factor que ha provocat un replantejament del servei que proporcionen les biblioteques. Aquestes esdevenen un paper de rellevància com a actors en la cohesió social, igualadores d’oportunitats socials, com espais que fomenten l’equitat pel que fa a l’accés de la informació, garantint una societat més crítica, informada i, conseqüentment, justa.

Impulsors

Connected Lib

Descripció del projecte

El projecte busca que les biblioteques esdevinguin un punt de referència en cultura digital, sobretot fent èmfasi en biblioteques rurals, escolars i aquelles dotades amb menys infraestructura

ConnectedLib proposa als bibliotecaris en servei un conjunt de recursos de desenvolupament professional destinats a millorar les seves capacitats tecnològiques. Aquestes han d’apuntar a involucrar i promoure l’aprenentatge connectat i les habilitats de digitalització mediàtica entre els joves d’avui, fent d’aquests últims uns actors principals en el codisseny, trencant les barreres entre el professional bibliotecari i el jove, fent-los actors amb un paper rellevant d’aquests espais. Aquest fet també propícia que els joves, i els seus referents bibliotecaris, prenguin consciència de les necessitats de la comunitat al seu voltant, dissenyant i tangibilitzant iniciatives de projectes que provoquin un impacte en el seu entorn.

XXSS

Participa

    Accepto que es tractin les meves dades per atendre la sol·licitud d'informació*Accepto que es tractin les meves dades per rebre el butlletí (opcional)

    Missatge enviat correctament.
    Hem enviat una còpia al correu electrònic que ens has facilitat
    Et respondrem tant aviat com sigui possible
    ';