Projecte de recerca i acció de RAISE

Propòsit del projecte

RAISE (Responsible AI for Social Empowerment and Education) és una nova iniciativa del MITMedia Lab que té l’objectiu d’acompanyar a les comunitats educatives en el procés d’adopció de la IA. És un projecte de recerca i acció, des del que s’investiguen les pràctiques educatives que es poden millorar amb la IA, i alhora es realitza formació i sensibilització per anar difonent els avantatges i els riscos que es van descobrint en els experiments.

Impulsors

MIT MediaLab

Descripció del projecte

Des de RAISE aposten per una IA que sigui ètica i útil per als docents. Creuen que ser alfabetitzat digitalment ja no és suficient en l’era de la IA. Caldrà també una alfabetització algorítmica. En altres paraules, no ens podem permetre que hi hagi part de la societat que sap que és la IA, la qüestiona i fins i tot la crea. I altra que fins i tot no és conscient de la seva existència i de com pot arribar a condicionar les nostres vides. 

Des de RAISE també celebren el Day of AI, una iniciativa en la qual s’anima a tota la comunitat educativa a organitzar als seus centres una jornada d’aprenentatge festiva on parlar i experimentar amb la IA, com a estratègia de sensibilització i involucració. Especialment en entorns més vulnerables.

Participa

    Accepto que es tractin les meves dades per atendre la sol·licitud d'informació*Accepto que es tractin les meves dades per rebre el butlletí (opcional)

    Missatge enviat correctament.
    Hem enviat una còpia al correu electrònic que ens has facilitat
    Et respondrem tant aviat com sigui possible
    ';