Learning ML – Plataforma d’aprenentatge automàtic

Propòsit del projecte

L’ús de la IA ofereix oportunitats a la societat, però també comporta riscos i qüestions ètiques que cal abordar. La introducció de la IA a l’escola a través de projectes pràctics és la via per a educar ciutadans conscients i crítics, motivar joves i fomentar les habilitats de pensament computacional dels estudiants.

LearningML és una plataforma per a l’aprenentatge de l’aprenentatge automàtic supervisat, una de les tècniques més exitoses de la IA i que pretén cobrir aquesta manca d’eines per a l’ensenyament pràctic de la IA.

La majoria de plataformes educatives de programació no tenen les característiques necessàries per a desenvolupar projectes complets de IA (per exemple, requereixen registres o recullen dades innecessàries amb avisos poc clarificadors per les estudiants). Per aquest motiu, es requereixen noves eines per a l’aprenentatge de la programació de IA en contextos educatius.

Convé destacar que el desenvolupament de l’eina deriva d’un estudi del grup de recerca KGBL-III iniciat el 2020 on es volia comprovar si LearningML era una eina adequada per ensenyar machine learning a infants amb edats compreses entre els 10 i els 16 anys.

Impulsors

Kindergarten and beyond and lifelong learning, research group at URJC
Programamos

Descripció del projecte

Learning ML posa a l’abast de tota la comunitat docent una eina per la pràctica del pensament computacional de programari que treballa IA, fet que permet debatre des d’una mirada crítica i esperançadora l’ús de la IA en la vida dels infants i joves.

L’eina és accessible, gratuïta i sense registre d’usuari, fet que facilita la tasca per generar infants i joves preparats i competents, i respon a una voluntat clara de dissenyar eines pensades per fer-se servir en entorns educatius que siguin segures, transparents i, al mateix temps, eficaces tècnicament. 

El projecte, addicionalment, permet consultar una sèrie de recursos i pràctiques d’aula fetes per docents de tot el món sobre la introducció de la IA i l’ús de Learning ML en entorns educatius, com a programari per l’ensenyament de pensament computacional.

XXSS

Altres projectes relacionats

Participa

    Accepto que es tractin les meves dades per atendre la sol·licitud d'informació*Accepto que es tractin les meves dades per rebre el butlletí (opcional)

    Missatge enviat correctament.
    Hem enviat una còpia al correu electrònic que ens has facilitat
    Et respondrem tant aviat com sigui possible
    ';