Learn to Check – Educació mediàtica

Propòsit del projecte

Learn to Check és un projecte educatiu i divulgatiu que vol reflexionar sobre la desinformació i acostar la verificació digital i l’educació mediàtica a tothom. Ofereix formació i orientació per a docents, famílies i per a qualsevol entitat que vulgui disposar de més eines per a treballar l’educació mediàtica i el pensament crític.

Neix amb la motivació d’acompanyar la comunitat educativa en un dels grans reptes als quals haurem de fer front en la digitalització: la desinformació. Una problemàtica que canvia amb molta velocitat i pren diverses formes. I que, per tant, serà clau trobar espais en els quals debatre, ser crítics i aprofundir per tal de construir comunicacions que generin confiança.

Impulsors

Learn to check

Descripció del projecte

Sabem que la desinformació afecta més a les poblacions vulnerables, les quals disposen d’unes competències digitals i alfabetització mediàtica inferior. 

Alhora, les notícies falses afecten la credibilitat de la societat envers els mitjans, i també respecte a les mateixes institucions polítiques i democràtiques.

Des del pensament crític als entorns digitals, cal que eduquem en eines concretes que permetin a tothom, i especialment als més joves, a detectar informacions que els volen enganyar. I alhora, empoderar-los perquè es facin sentir i generin informació i coneixement de qualitat

Participa

    Accepto que es tractin les meves dades per atendre la sol·licitud d'informació*Accepto que es tractin les meves dades per rebre el butlletí (opcional)

    Missatge enviat correctament.
    Hem enviat una còpia al correu electrònic que ens has facilitat
    Et respondrem tant aviat com sigui possible
    ';