I tu, ets digitalment responsable?

Propòsit del projecte

L’ús generalitzat dels dispositius mòbils entre els nens i adolescents ha intensificat la seva presència a internet i, particularment, a les xarxes socials. Altres esdeveniments desafortunats, com l’aparició de la pandèmia de la COVID van fer que aquest fet s’agreugés i s’accelerés, potenciant l’us indiscriminat i poca reflexió i afavorint els interessos comercials de les grans empreses tecnològiques que coordinen i gestionen com ens relacionem en aquests espais virtuals.

La rúbrica I tu, ets digitalment responsable? busca esdevenir una eina per treballar el benestar digital de l’alumnat, i al mateix temps dotar-los d’estratègies per adquirir unes actituds cíviques i responsables com a ciutadans. Aquesta és una eina que pretén fer reflexionar i acompanyar sobre l’ús dels dispositius digitals, de com aquests condicionen el temps de lleure, del tipus de consum que se’n fa, dels continguts que es publiquen, de la manera de fer-ho i, finalment, de les actituds de responsabilitat social que es manifesten a la xarxa.

L’objectiu primordial de la rúbrica és ajudar que es prengui consciència de fins a quin punt es fa un ús responsable de les pantalles i extreure’n una reflexió personal.

Descripció del projecte

I tu, ets digitalment responsable? ofereix a la comunitat educativa, a l’entorn familiar i a tots els actors presents en els processos d’aprenentatge una eina, recursos i activitats pedagògiques per construir un discurs clar que els faciliti atendre els infants i adolescents de la vulnerabilitat que pateixen davant les pantalles.

En aquest sentit, posa a l’abast de qualsevol docent, família i comunitat educativa, preocupada pel benestar digital, la possibilitat d’avaluar i reflexionar sobre el seu ús.

Al mateix temps, ofereix activitats per treballar-ho a l’aula, ja sigui dins el pla d’acció tutorial o com a manera transversal en diferents situacions d’aprenentatge, ajudant a reduir els possibles efectes nocius d’aquest ús indiscriminat al col·lectiu de joves més desafavorit i que, conseqüentment, té més risc de patir les conseqüències d’aquest mal ús.

XXSS

Participa

    Accepto que es tractin les meves dades per atendre la sol·licitud d'informació*Accepto que es tractin les meves dades per rebre el butlletí (opcional)

    Missatge enviat correctament.
    Hem enviat una còpia al correu electrònic que ens has facilitat
    Et respondrem tant aviat com sigui possible
    ';