Factoria F5 – Dotant habilitats tecnològiques

Propòsit del projecte

El projecte Bootcamps està centrat a ensenyar a persones alienes al món de la tecnologia, a dur a terme les funcions pròpies d’un programador. Facilita l’adquisició de metodologies de treball i competències més demandades pel sector empresarial, per tal de donar una altra oportunitat a la motivació pel futur de les persones.

Els entorns professionals tecnològics encara són territoris d’inequitat. Hi ha molts obstacles que impedeixen als col·lectius vulnerables tenir accés a les mateixes oportunitats per a desenvolupar les seves habilitats i aconseguir posicions de lideratge. Això inclou barreres socioeconòmiques, discriminació sistèmica i manca d’educació i formació en àrees relacionades amb la tecnologia. Aquest fet no només és injust, sinó que també limita la diversitat de pensament i la innovació en la indústria tecnològica. 

Un dels objectius missionals de Factoria F5 és que les persones que fan els seus cursos, moltes d’elles en situacions de precarietat o exclusió, se sentin empoderades i capaces de trencar les barreres de vidre que limiten les seves possibilitats de futur i oferir-los l’oportunitat de formar part del sector tecnològic.

Impulsors

Factoria F5
decode

Descripció del projecte

La formació en programació no té com a finalitat formar a les persones per esdevenir els millors enginyers informàtics, sinó més aviat oferir-los nous horitzons i derrocar els estigmes i prejudicis vinculats al sector tecnològic, oferint-los un ventall de noves oportunitats.

Els Bootcamps de Factoria F5 posen de manifest aquest fet, oferint formacions gratuïtes a totes les seves estudiants, amb un percentatge de dones participants en els seus cursos. Altrament, cap de les formacions requereix habilitats tecnològiques avançades prèvies, sinó que prioritzen la motivació de l’estudiant en aprendre i voler progressar, més que no pas la seva capacitat i habilitat amb la tecnologia prèvia. 

La meta no és crear un futur ple de professionals en tecnologia, o continuar generant mà d’obra pel sector tecnològic. L’objectiu principal és dotar d’habilitats i coneixement més ciutadanes perquè comprenguin i es qüestionin la tecnologia del seu voltant, fomentant així la creació d’aquesta des d’altres perspectives i realitats, oferint tecnologies més diverses.

Participa

    Accepto que es tractin les meves dades per atendre la sol·licitud d'informació*Accepto que es tractin les meves dades per rebre el butlletí (opcional)

    Missatge enviat correctament.
    Hem enviat una còpia al correu electrònic que ens has facilitat
    Et respondrem tant aviat com sigui possible
    ';