Biblio – ALL DIGITAL – Canviant el paper de les biblioteques

Propòsit del projecte

La transformació digital està canviant el paper de les biblioteques i els professionals d’aquestes, i no sempre és fàcil equilibrar els canvis amb les realitats diàries d’aquestes. Les biblioteques tenen per davant l’oportunitat d’explorar com la digitalització esdevé una oportunitat per a repensar les propostes i experiències que ofereixen. Per arribar encara més als públics clau als quals es deuen. 

El projecte Biblio té l’objectiu d’explorar com les biblioteques esdevenen un actor clau per a l’alfabetització mediàtica i informacional (AMI). Les propostes es dirigeixen als professionals de la biblioteca i persones desocupades en el sector de les biblioteques, permetent-los oferir serveis innovadors per als usuaris. Facilita l’adquisició de competències digitals i transversals als professionals bibliotecaris establint un sistema d’avaluació, oferta d’aprenentatge, validació i reconeixement de competències.

El Projecte Biblio ofereix recursos en obert, com per exemple un MOOC dirigit a la capacitació d’aquests nous perfils de bibliotecaris/ries en clau digital.

Impulsors

All Digital - Enhancing Digital Skills Across Europe

Descripció del projecte

Les biblioteques són una estructura clau per a la cohesió social. També perquè la transició digital que estem tot just començant a viure, no deixi ningú enrere. En aquesta missió, la figura dels professionals esdevé el pal de paller. 

Aquests necessitaran el reconeixement i suport per a poder acompanyar als seus públics a l’hora de consumir i produir informació en un context cada cop més incert, àgil i canviant.

XXSS

Participa

    Accepto que es tractin les meves dades per atendre la sol·licitud d'informació*Accepto que es tractin les meves dades per rebre el butlletí (opcional)

    Missatge enviat correctament.
    Hem enviat una còpia al correu electrònic que ens has facilitat
    Et respondrem tant aviat com sigui possible
    ';