Amelie – Combatent el discurs d’odi en línia

Propòsit del projecte

L’objectiu del projecte Amelie és oferir noves i efectives solucions al món de l’educació per combatre el fenomen del discurs d’odi en línia. Especialment entre els joves. 

Per a fer-ho possible impulsen una xarxa europea d’escoles, sostinguda en forma de comunitat de pràctica docent. Aquests col·laboren, aprenen i intercanvien recursos i pràctiques a través d’una plataforma virtual interactiva. I també s’organitzen trobades presencials periòdiques.

El projecte es basa, doncs, en enfocaments que es deriven d’experiències ja consolidades i contrastades en els centres educatius impulsors.

Impulsors

All Digital Enhancing Digital Skills Across Europe

Descripció del projecte

Un dels riscos d’internet és el creixement dels discursos d’odi. Ens referim a qualsevol forma de comunicació que ataca, amenaça o incita a la violència (de qualsevol tipologia) contra un individu o un grup de persones en funció de la seva raça, ètnia, origen nacional, religió, orientació sexual, identitat de gènere o altres característiques. Aquest tipus de discurs es considera nociu i inacceptable. Sovint està prohibit per la llei o els termes del servei de moltes plataformes en línia.

A l’hora de revertir això, no podem culpabilitzar als joves. És responsabilitat de tots construir un internet saludable, desitjable i sense violències. En aquest camí d’aprenentatge i empoderament, tots hi estem cridats. I com educadores, tenim la responsabilitat d’acompanyar els nostres adolescents i joves perquè mai pateixin aquestes situacions, i que si les viuen, tinguin les eines i suport que necessiten. 

XXSS

Participa

    Accepto que es tractin les meves dades per atendre la sol·licitud d'informació*Accepto que es tractin les meves dades per rebre el butlletí (opcional)

    Missatge enviat correctament.
    Hem enviat una còpia al correu electrònic que ens has facilitat
    Et respondrem tant aviat com sigui possible
    ';